Зупинка роботи зернового коридору — в Мінінфраструктури заперечують інформацію

Фото: REUTERS | В Мінінфраструктури заперечили зупинку роботи “зернового коридору”

За даними Мінінфраструктури, наразі в портах “Одеса”, “Чорноморськ” та “Південний” під завантаженням 23 судна. Всього коридором на вхід скористалося 51 судно.

Related video

Інформація щодо скасування або непрогнозовану зупинку тимчасового коридору для руху цивільних суден з та до портів “Великої Одеси” не відповідає дійсності. Про це заявили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

За словами Мінінфраструктури, всі встановлені ВМС ЗСУ наявні маршрути є дійсними та використовуються цивільними суднами.

“Враховуючи, що коридор було впроваджено в надскладних умовах військової агресії Росії, його функціонування відбувається з урахуванням військової обстановки та погодних умов”, — зазначають у повідомленні.

Відомо, що наразі в портах “Одеса”, “Чорноморськ” та “Південний” під завантаженням 23 судна.

За даними Мінінфраструктури, загалом коридором на вхід скористалося 51 судно.

“33 судна експортувало понад 1,3 млн тонн української агропродукції та інших вантажів”, — додають у повідомленні.

Призупинили роботу “зернового коридору”: хто поширив інформацію

Нагадаємо, 26 жовтня київська консалтингова компанія “Барва Інвест” повідомила, що Україна тимчасово зупинила рух суден “зерновим коридором” через потенційні небезпеки, пов’язані з діями російських військових літаків і морських мін.

У компанії заявили, що рішення Адміністрації морських портів України (АМПУ) пов’язане з інформацією командування про те, що російська тактична авіація продемонструвала підвищену активність поблизу морського торговельного шляху над Чорним морем.

Зокрема, 25 жовтня повідомлялося, що авіація ЗС РФ скинула чотири вибухові пристрої у води, де проходить “зерновий коридор”.

Нагадаємо, 20 липня президент РФ Володимир Путін висунув умови для відновлення зернової угоди. Він вимагає скасування санкцій проти російського зерна і добрив, повернення системи міжнародних платежів SWIFT у російські банки, дозволу на торгівлю запчастинами для сільгосптехніки і розблокування сільськогосподарських активів.

10 серпня Військово-морські сили України затвердили тимчасові маршрути для комерційних суден (“зерновий коридор”), що прямують із портів України.

16 серпня міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив, що з порту Одеси тимчасовим коридором вирушило перше судно-контейнеровоз JOSEPH SCHULTE під прапором Гонконгу.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *