Прогноз погоди на вихідні — найближча ніч буде найхолоднішою — деталі

Фото: Фокус | Синоптикиня розповіла, якою буде погода найближчими днями

За словами Наталії Птухи, нинішня погода не зовсім є похолоданням, адже це норма для квітня. Найближчими днями в більшості регіонів країни пройдуть дощі.

Related video

Найближча ніч в Україні буде найхолоднішою, проте така температура повітря є прийнятною для середини квітня. Про це заявила синоптикиня “Укргідрометцентру” Наталія Птуха в ефірі “Громадського радіо”.

За її словами, після аномального потепління на початку місяця, може здатися, що наразі відбулося стрімке похолодання, однак це не зовсім так. Навпаки, температура повітря на початку місяця була не зовсім типовою.

“Були перевищені всі температурні рекорди, за максимальними значеннями кілька днів поспіль. Середньодобова температура, яка була, притаманна для початку літа. Звичайно, природа відреагувала, багато квітучих дерев прокинулися. Метеорологи не пам’ятають, щоб одночасно цвіло так багато дерев, більшість із яких зазвичай цвітуть на початку травня”, — заявила Наталія Птуха.

Важливо "Циклон почне зсуватися": у регіонах України прогнозують заморозки та сніг (карта)

Окремо було зазначено, що у високогір’ї Карпат знову випав сніг, а в ніч на 20 квітня і зовсім у більшості областей очікуються заморозки. Ця ніч буде найхолоднішою в Україні.

Водночас циклон, який приніс таку погоду, починає поступово відступати.

Погода на вихідні: чого очікувати

19 квітня опади пройдуть у більшості регіонів, як показують дані “Укргідрометцентру”. Суха погода збережеться лише в південних і частково у східних областях. Температура повітря на вулиці буде від 9 до 11 градусів тепла. На півдні тепліше.

Синоптикиня розповіла, якою буде погода найближчими днями Фото: Укргідрометцентр

20 квітня вдень буде тепліше, а дощі перемістяться на південь і схід. В інших областях буде або суха погода, або пройдуть незначні опади. Температура повітря вдень очікується від 13 до 15 градусів тепла, а вночі в середньому від 0 градусів до +2.

Синоптикиня розповіла, якою буде погода найближчими днями Фото: Укргідрометцентр

У неділю, 21 квітня, знову похолодає. У більшості регіонів знову пройдуть дощі, а температура повітря в середньому очікується +6…+8 градусів. Вночі те ж саме.

Синоптикиня розповіла, якою буде погода найближчими днями Фото: Укргідрометцентр

Нагадаємо, 17 квітня повідомлялося, що в Дубаї пройшли аномальні зливи, унаслідок яких затопило один із найбільших ТЦ у світі. Державні установи, школи та університети переходили на дистанційний режим роботи. Міжнародний аеропорт Дубай не приймав рейсів, а метро міста тимчасово працювало з перебоями.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *