Земля, квартири та авто: нардепа підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн (схема)

Фото: УНІАН | Народний депутат від фракції “Слуга народу” Андрій Клочко

Слідчі антикорупційних органів з’ясували, що різниця між вартістю майна депутата та його коштами становила 11 мільйонів гривень. За інформацією ЗМІ, підозрюваний — “слуга” Андрій Клочко.

Related video

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) 2 травня оголосили підозру у незаконному збагаченні чинному народному депутату України. Про це НАБУ повідомило на офіційному сайті.

Як засвідчують представники антикорупційних органів, парламентарій у 2020-2021 роках придбав у власність активи загальним розміром 25 мільйонів гривень. При цьому офіційний дохід нардепа та заощадження його родини разом із дружиною дорівнювали не більше 14 мільйонів гривень. Тобто різниця між вартістю належного депутату майна та його коштами становила 11 мільйонів гривень.

Йдеться, за даними слідства, про:

  • три земельні ділянки у Київській області;
  • п’ять квартир у Києві;
  • два нежитлових приміщення;
  • автівки преміумкласу Tesla та Mersedes-Benz.

Відповідно до схеми, оприлюдненої НАБУ, до приховування рухомого і нерухомого майна були залучені мати і сестра депутата, однак право розпоряджатися цим майном він залишив за собою, причому у повному обсязі.

Фото: НАБУ

Дії підозрюваного, за інформацією антикорупційних органів, можуть кваліфікуватися за ст. 368-5 Кримінального кодексу України. Проте НАБУ не назвало імені підозрюваного, однак зауважило, що викриттю злочину допомогло оприлюднення журналістського розслідування, зокрема команди проєкту Bihus.Info, а також сприяння Національного агентства з питань запобігання корупції.

Як зазначає видання Liga.net з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах, ймовірно йдеться про парламентарія Андрія Клочка з фракції “Слуга народу”. Це саме його мати стала власницею елітної столичної нерухомості після обрання сина народним депутатом.

Фото: Telegram Важливо Знайшли 30 млн: ВАКС відпустив ексрадника ОП, причетного до крадіжки в "Укрзалізниці"

Нагадаємо, Фокус писав, що 1 травня президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Іллі Вітюка з посади начальника департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Крім того, Фокус повідомляв, як розслідування журналістів Bihus.Info викрила компанії Росія, що демонстративно вивозили зерно із захоплених українських територій.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *