Розкрадав гроші на бронежилетах: ексчиновнику «Укренерго» світить 6 років ув’язнення (фото)

Фото: НАБУ | Співробітники НАБУ та колишній посадовець “Укренерго”

За даними слідства, колишній посадовець організував закупівлю бронежилетів за вдвічі завищеною ціною у підрядників, які ніколи не займались їх виготовленням.

Related video

Правоохоронці викрили колишнього начальника департаменту безпеки ПрАТ “НЕК “Укренерго”, який розкрадав бюджетні кошти на закупівлі бронежилетів. Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро України.

За даними слідства, упродовж березня — квітня 2022 року начальник Департаменту безпеки ПрАТ “НЕК “Укренерго”, який відповідав за перевірку постачальників та вибір найбільш економічно вигідних пропозицій, організував придбання бронежилетів у наперед визначеної компанії за ціною, вдвічі вищою за ринкову.

“У результаті оборудки державі заподіяно збитків на суму понад 10,3 млн грн”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Службі безпеки України, для реалізації оборудки колишній посадовець залучив афілійовану комерційну структуру, яка навіть не має дозвільних документів та ліцензій на виробництво військової амуніції, а так звані “підрядники” ніколи не займались виготовленням бронежилетів.

Колишньому чиновнику “Укренерго” повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки).

Зловмиснику загрожує до 6 років позбавлення волі.

Співробітник НАБУ та колишній посадовець "Укренерго" Фото: НАБУ

Нагадаємо, 26 червня Служба безпеки України затримала в Одесі двох чоловіків, які за вказівкою російських спецслужб мали підпалювати авто українських військових.

24 червня співробітники СБУ та Нацполіції затримали двох чоловіків, які вимагали 5 мільйонів гривень з сина та вдови військового ЗСУ

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *